Dag van De Laar

ARNHEM - Dag van De Laar wordt zondag 3 september een spetterend evenement voor jong en oud van 11.00 – 16.00 uur rondom boerderij De Kroon en in het Bingelradepark.

Tussen 12.00 en 16.00 uur rijden er twee treintjes door de wijk, één door De Laar Oost en één door De Laar West. Start is bij boerderij De Kroon. Iedereen kan gratis in dit treintje stappen. De vertrektijden worden bij de boerderij aangekondigd.

Wat is er nog meer te doen? Een kinderkleedjesmarkt. Bij Houtspelmaatwerk wordt tegen een kleine vergoeding geschminkt of een glittertattoo gezet. Mickey en Mini delen gratis suikerspinnen en popcorn uit, kinderen kunnen met Mickey en/of Mini op de foto. Er is er een zweefmolen voor de kleintjes (tot 8 jaar) en voor de oudere jeugd een rodeostier. Ook kunnen kinderen een gratis ritje op een pony maken.

Verder voorlichting en demonstraties van de brandweer, de politie en de afvalcoach. Dansschool Jill Moves geeft demonstraties en workshops. Er zijn veel mooie prijzen te winnen met het enveloppenspel. De bezoeker komt overal steltenlopers en tv-figuren tegen. De wensambulance is aanwezig. Circolo Sardo 'amici mediterranei' verkoopt Sardijnse producten.

Op het terrein staan diverse kramen, waar sociale instellingen, bedrijven, hobbyisten enzovoort uit de directe omgeving zich presenteren. Wijkvereniging De Oostelaar presenteert het programma voor het nieuwe seizoen. De gezellige terrassen nodigen uit om te relaxen met een hapje en een drankje of een ijsje. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door dj Ariebert. De organisatie is in handen van wijkvereniging De Oostelaar in samenwerking met NewFuturebeheer.