Veroni Steentjes met haar hulphond Stitch
Veroni Steentjes met haar hulphond Stitch Foto:

Arnhemse Veroni Steentjes genomineerd voor gouden Venus van Milo

ARNHEM - Dit jaar organiseert het Dela goededoelenfonds voor de tweede keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. Veroni Steentjes(41) is één van de 100 genomineerden waarop je tot en met 14 september op kunt stemmen via http://goudenvenusvanmilo.nl/ en zoek op Veroni. Stemmen kan één keer per e-mailadres.

Op de website www.intermobiel.com staat te lezen waarmee de al ruim 20-jarige bedlegerige Veroni Steentjes anderen inspireert: “Ik heb Intermobiel in 2001 opgezet om jongeren die niet gezien en vergeten worden door hun mobiliteitbeperking een gezicht en stem te geven. Ik deel mijn ervaringen en die van anderen over: aanpassingen, mediteren, hulphonden, wonen tot taboeonderwerpen als intimiteit en seksualiteit die stimulerend, drempelverlagend en participerend werken. Kan niet, staat niet in mijn woordenboek. Ik heb een handicap, maar ik ben het niet!”, aldus Steentjes.

Ze hoopt natuurlijk dat ze één van de kanshebbers is voor deze onderscheiding. De eerste drie genomineerden ontvangen een geldbedrag, wat bij Veroni ten goede komt aan stichting Intermobiel die voor het voortbestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Op 30 september zal de heer Doeve, algemeen directeur van coöperatie Dela, in Eindhoven de winnaar en de top tien bekendmaken.