Afbeelding

Oogstmarkt Steenen Camer

ARNHEM - Park 'De Steenen Camer' in Arnhem-Zuid vormt zondag 27 augustus van 12-17 uur het gezellige decor voor de jaarlijkse oogstmarkt. De toegang is geheel gratis. 45 kramen staan in het teken staan van biologisch, natuur, milieu, duurzaam en multi-culti.

Tuinders van BTV-Elderveld zullen hun oogst presenteren in mooi opgemaakte kruiwagens of manden op showtafels. Ook zijn er diverse open-tuinen. In de boomgaard kan men een fruitboom adopteren. Kinderen kunnen zich laten schminken of maken selfies met of als een Romein of met Asterix en Obelix. Scouting Schutgraaf gaat spannende dingen doen voor de jeugd op en rond de waterplas naast de Schuur.

Er zijn rondleidingen door de boomgaard, naar diverse mooie volkstuintjes, naar de biologische plantjeskwekerij, naar de Romeinse tuin en naar het weer gevisualiseerde Castellum in Meinerswijk. Allemaal gratis.

Bezoek ook de in 2015 door vrijwilligers ingerichte Romeinse tuin. Hier ziet de bezoeker gewassen die door de Romeinen alhier zijn geïntroduceerd. Op de plek van deze tuin kweekten Bataafse boeren verse groenten, fruit en kruiden voor de circa 450 legionairs in het verdedigingsfort Meinerswijk. Bataafse en Romeinse figuranten vertellen bijbehorende historische verhalen, waarvoor werden die gewassen door de Romeinen gebruikt.

De bezoeker kan ook proeven van de Romeinse kip-groentesoep met Romeins brood en er is een informatiekraam met boeken over de Limes, de Romeinen etcetera. Ook is het boekje Limes (grens van het Romeinse Rijk) hier te koop.

Kom vooral ook proeven van onze eigen gemaakte biologische pompoen- en/of courgettesoep, van verse oogst of juist multi-culturele hapjes. DJ Dennis verzorgt gezellige achtergrondmuziek. Kortom: een bijzondere markt voor het hele gezin, waar de bezoeker ongedwongen een middagje kan vertoeven.

Afbeelding