Afbeelding

Paravolleyen bij AVF Volar

ARNHEM - Woon je in Arnhem of omstreken en zoek je een leuke dynamische teamsport? Kom paravolleyen bij AVF Volar! Paravolley, oftewel zitvolleybal, is een aantrekkelijke, dynamische variant van het bekende volleybal.

Mannen en vrouwen, met of zonder beperking, spelen het gezamenlijk. Grootste verschil met staand volleybal is dat tijdens het spelen van de bal er contact moet zijn met de vloer met het zitvlak of een deel van de romp.

In Arnhem is sinds anderhalf jaar een enthousiast team actief dat wil groeien. Nieuwe spelers zijn altijd welkom! Het team is nog op zoek naar een vaste trainer/coach. Komende competitie speelt Volar eerste divisie, maar ook spelers die alleen lekker willen trainen zijn van harte welkom. De competitie wordt gespeeld op toernooidagen, één keer per maand op zaterdag. Het Volar-team organiseert dit jaar voor het eerst in Arnhem een competitiedag, waarschijnlijk in november.

De coördinatie ligt bij Monique Bons. Als voormalig speelster van het Nederlands dameszitvolleybalteam nam zij onder andere deel aan de Paralympische Spelen in Athene (2004). "Paravolley wordt landelijk gemixt gespeeld en is ook voor mensen zonder beperking een aantrekkelijk spelletje! Ons team bestaat uit een kleurrijke mix van spelers.", aldus Monique Bons. Zij hoopt dat volleyballers die door blessures niet meer staand kunnen spelen, het paravolley willen proberen. Iedereen is welkom!

Wil je het zitvolleybal zelf proberen, kom dan naar een training! Het team traint komend seizoen in sporthal De Laar West op maandagavonden van 21.00 tot 22.30 uur. Aanmelden kan via Monique Bons, zit@volar.nl of 026 3237821.

Afbeelding