Afbeelding
Foto:

Opgelucht ademhalen dankzij Zoutkamer Elst

ELST – Op 18 augustus opent Zoutkamer Elst officieel haar deuren. Aan de Dorpsstraat 116 kunt u terecht voor zouttherapie: een natuurlijke en medicijnvrije behandelwijze voor onder andere COPD, hooikoorts en huidaandoeningen.

Klimaat van een echte zoutgrot. De gezichten achter Zoutkamer Elst zijn Eric en Eva Schrijver. Het ondernemerspaar uit Driel legt uit hoe zouttherapie werkt: "De zoutkamers zijn gebouwd van natuurlijk zout uit de Himalaya, de muren en de vloer zijn van zoutstenen. We bootsen het klimaat van een echte zoutgrot na door de temperatuur en luchtvochtigheid te regelen. Tijdens een sessie van vijftig minuten wordt er heel fijn natuurlijk zout de ruimte in geblazen. Het natuurzout komt door de minimale grootte zelfs in de onderste luchtwegen terecht."

Weerstand verhogend en ontspannend. "Zouttherapie verlicht de symptomen van luchtweg- en huidaandoeningen en het versterkt het immuunsysteem. Daarmee is het geschikt voor een diversiteit van aandoeningen". Naast de lichamelijke winst is een sessie ook nog eens rustgevend: "We hebben een sfeer van rust en ontspanning gecreëerd door relaxstoelen en een zoutbed samen met het juiste licht en muziek."

Duitse kwaliteit

Eric en Eva Schrijver zijn niet zomaar zelf aan de slag gegaan, maar hebben het gerenommeerde Duitse bedrijf KönigsSalz ingeschakeld om de zoutkamers te bouwen: "In Duitsland is zouttherapie veel bekender en dit bedrijf heeft over de hele wereld al vele zoutkamers gebouwd. Ze gebruiken alleen de beste producten en hebben een verfijnde techniek om de zoutkamers mee uit te rusten."

Wilt ook u weer opgelucht ademhalen? Vanaf 19 augustus kunt u terecht in Zoutkamer Elst. Geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 - 19:00 uur en op zaterdag van 9:00 - 15:00 uur. U kunt altijd even binnenlopen. Voor meer informatie of online reserveren: www.zoutkamerelst.nl. Eric en Eva zijn ook telefonisch te bereiken op 0481 356777.