Afbeelding

Cadet European Judocup in Spanje: brons voor Victor van Gerven

ARNHEM - Bushi Arnhem nam zaterdag 18 februari met drie judoka's: Amber van Workum, Koen Heg en Victor van Gerven deel aan de Cadet European Cup Fuengirola in Spanje. De judoka's leverden in de leeftijdscategorie onder 18 jaar een prachtige prestatie. Victor van Gerven behaalde daadwerkelijk het podium: een prachtige bronzen plak.

Amber van Workum (-52 kg) werd in de eerst ronde uitgeschakeld. Amber verloor de wedstijd in de golden score van de Spaanse Aqudo. Koen Heg (-66 kg) verloor zijn tweede partij tegen een judoka uit Azerbeidzjan. In de herkansing behaalde hij een zeer verdienstelijke zevende plaats. Victor van Gerven (-50 kg) won zijn eerste drie partijen sterk tegen twee Italianen en een Israëliër. Nadien volgde in de halve finale een verliespartij tegen de latere kampioen Daan Moes. Zijn vijfde wedstrijd om het brons won Victor in de golden score. Hiermee behaalde Victor van Gerven 40 punten voor de cadet world rankinglist.

Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op dse website en facebook.