Afbeelding
Foto:

Paul Wilbers voorgedragen

voor Kranichorde in Kranenburg

Foto: Joop Verstraaten

KRANENBURG – De oud-wethouder van Groesbeek en burgemeester van Beek – Ubbergen de 69-jarige Paul Wilbers is voorgedragen om de Kranich-orde in ontvangst te nemen.

Maandagmorgen werd Paul Wilbers in het gemeentehuis van Kranenburg in het bijzijn van burgemeester Steins voorgesteld aan de pers. Deze hoge orden wordt jaarlijks uitgereikt aan diegene die zich in het bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van bevorderen van de Europese gedachte. Het is een onderscheiding die in1990 in het leven is geroepen door kerk (pastoor Scholten) en gemeente Kranenburg, alsmede carnavalsvereniging Krunekroane uit Kranenburg.

Paul Wilbers was als wethouder van Groesbeek (1986 – 1996) nauw betrokken was bij de nabuurschapsfeesten in Groesbeek en Beek. Als wethouder is hij altijd vertegenwoordigd geweest in het bestuur van de Euregio Rijn Waal en haar commissies. Daarnaast is hij lid en voorzitter geweest van het partnerschapsverband Groesbeek – Ubbergen – Kranenburg en de Hongaarse stad Körmend en heeft verschillende uitwisselingen georganiseerd van scholieren, kunstenaars, Groesbeeks Gemengd Koor, dweilorkest Drek pak Ow, ambtenaren en raadsleden. In 2011 mocht Wilbers de Kranichorden al in ontvangst nemen vanwege het Partnerschaft en nu valt hem die onderscheiding persoonlijk ten deel. Deze hoge onderscheiding wordt zondagmorgen 21 januari om 09.30 uur uitgereikt in het Bürgerhaus van Kranenburg in het bijzijn van regionale bestuurders en afgevaardigden van het parlement uit Düsseldorf.