MILLINGEN - Het kerstreces zit er weer op en vandaag konden we vol aan de bak tegen Heyendaal 2. We begonnen met Niké als spelverdeelster aan de wedstrijd.

Vanaf het begin werd er hard gewerkt, speelde Niké de aanvalsters goed aan en scoorden we veel punten. Onze service was in deze eerste set ook erg sterk. Regelmatig werden er series gemaakt en dat leverde makkelijke punten op. Onze verdediging en passing was alert genoeg en we speelden de set gemakkelijk uit, 19-25.
In de tweede set begonnen we met een dip. Op 9-3 had Joost beide time-outs al gebruikt. Omdat de passing beter werd, werd het voor Niké ook makkelijker. Met tweede tempoballen op Kristel, balletjes achterover op Adriënne en later ook Emmie, kwamen we langzaamaan terug in de wedstrijd. Maar omdat onze service het te vaak liet afweten, konden we te weinig terug doen en moesten de set dan ook aan Heyendaal laten, 25-19.
De derde set startten we ook niet goed, maakten teveel fouten, en waren niet alert in de verdediging. Bo bracht ons terug in de set met een mooie serviceserie van zes punten. Het werd spannend en wij kwamen als eerste op setpunt. Die wisten we niet te maken. De setpunten gingen over en weer. Helaas trok Heyendaal aan het langste eind en pakte de set, 29-27.
In de vierde set was het op. Het verlies van de belangrijke en spannende derde set, kwamen we niet te boven. Er zat geen vuur meer in en bij sommige was fysiek ook de koek een beetje op. We pakten nog wel een paar mooie punten, maar het was veel te weinig om te winnen, 25-12.
Op naar zaterdag 20 januari, dan spelen we om 16.30 thuis tegen Arvevo 1.