School's cool Nederland ontvangt cheque Oranje Fonds

REGIO - School's cool Nederland krijgt voor het schooljaar 2017 – 2018 een bijdrage van 55.000 euro van het Oranje Fonds om beter te kunnen aansluiten op de behoefte van jongeren met een vluchtelingenachtergrond en hun ouders.

School's cool organisaties willen ook deze jongeren kansen bieden tijdens een van de breekpunten in de schoolloopbaan van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. School 's cool is een mentorprogramma dat kansrijke, maar ook kwetsbare jongeren vanaf het voorjaar in groep 8 ondersteuning biedt bij de overgang naar de brugklas. De begeleiding richt zich op alles wat aan school raakt en duurt 1,5 jaar. Een mentor komt wekelijks bij de jongere thuis. Dat maakt dat de mentor jongere en ouders goed leert kennen en kan nagaan wat nodig is. Binnen deze veilige situatie met de mentor ontwikkelt het zelfvertrouwen van de jongere, wat leidt tot betere schoolprestaties. De jongere leert te vertrouwen op zijn of haar eigen kracht en vraagt waar nodig steun aan ouders of mentor. De mentor zet zich op vrijwillige basis in.


Ook leerlingen met een vluchtelingachtergrond hebben veel baat bij begeleiding door een mentor van School's cool. Maar met de bijdrage van het Oranje Fonds kunnen we meer jongeren met een vluchtachtergrond begeleiden en daarbij door middel van training van medewerkers en vrijwilligers beter aan te sluiten bij de wensen en behoeften van deze jongeren en hun ouders.

Groesbeek meets topsport

GROESBEEK – Tweede divisionist De Treffers organiseert op donderdagavond 25 januari het event 'Groesbeek meets topsport'. Ben Wegh en Eddie Geerts gaan in gesprek met topsportbestuurders uit Nederland. Marcel Wintels (bondsvoorzitter van de Koninklijke Wielerunie) en Alex Tielbeke (directeur Eredivisie CV).

Marcel Wintels heeft verschillende bestuurlijke functies ( sinds 2006 ) als voorzitter van de KNWU en sinds 2013 voorzitter van de Raad van Toezicht van het kenniscentrum sport en eveneens sinds 2013 lid van de etische commissie van de UCI (Internationale Wielerunie). Daarnaast was Wintels van 2008 tot 2014 voorzitter van het College van Bestuur van Fontys Hogescholen en eerder was hij bestuurder van andere hogescholen.
"Wij moeten meer doen om dopinggebruik terug te dringen, maar dan hebben we het niet over toprenners want die worden al genoeg gecontroleerd. Meer inzetten op bewustwording en meer controles bij de jeugd", aldus Marcel Wintels in 2015.

Alex Tielbeke is directeur de van Eredivisie CV-overkoepelend orgaan eredivisieclubs. Daarvoor was Tielbeke zes jaar werkzaam als algemeen directeur van profvoetbalclub NEC. Hij is tevens commercieel directeur Eredivisie Media & Marketing en voorheen was hij werkzaam bij Holland Casino.

De avond wordt gehouden op donderdag 25 januari aanvang 20.00 uur in het clubgebouw van De Treffers op sportpark Zuid aan het Nijerf. De kantine is vanaf 19.30 uur geopend. Iedereen is er welkom.