Leningen gemeente om

accommodaties te verduurzamen

BERG EN DAL - Het gemeentebestuur is van plan om verenigingen en instellingen een geldlening te verstrekken als zij hun eigen accommodatie (niet-gehuurde accommodatie) willen gaan verduurzamen. Hiermee volgt het college de motie uit die VOLG tijdens de behandeling van de begroting had ingediend.

Veel van deze non-profitorganisaties hebben niet voldoende financiƫle middelen om in duurzaamheid te investeren. Deze regeling biedt de verenigingen en stichtingen de mogelijkheid om tegen een lage rente een lening af te sluiten om hun accommodatie te verduurzamen, met een looptijd van vijftien jaar. In principe heeft de gemeente daarvoor 200.000 euro uitgetrokken. Mocht dat niet voldoende zijn, kan het bedrag nog altijd worden verhoogd. Het lag in de bedoeling dat er maximaal 25.000 euro per aanvraag geleend kon worden, maar daar heeft het college vanaf gezien. Het college wil dat een aanvraag volledig afgehandeld wordt en geen half werk achterlaat.

De gemeenteraad van Berg en Dal moet het plan op 8 februari goedkeuren, waarna er een informatieavond voor verenigingen en stichtingen volgt.