Foto: Peter Hendriks
Foto: Peter Hendriks

Eerste in Groesbeekse Top 100 aller tijden:

Aan de Grens van de Duitse Heuvelen

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Zaterdagmiddag werd in cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek de Groesbeekse Top 100 aller tijden gepresenteerd. Het initiatief hiervoor was van Omroep Berg en Dal.

Zaterdagavond werd de uitslag bekend gemaakt in een volle zaal van De Mallemolen. Op de eerste plaats was het alom bekende lied van The Sunstreams 'Aan de grens van de Duitse Heuvelen 'die uitgebracht werd in 1979 en al snel in de Nederlandse top 40 terecht kwam. Producer Ad Kraamer uit Drunen was speciaal naar Groesbeek gekomen voor dit Groesbeekse muzikale gebeuren. Naast het winnende lied kwamen The Sunstreams nog dertien maal op de Top 100 lijst voor. De weduwe van de leadzanger van The Sunstreams Wim liebers Marie van Leur kreeg bloemen, een oorkonde en eeuwige roem.

Op de tweede plaatst eindige het lied 'Mien Gruusbek 'van de Dolothe's. Het lied is toentertijd geschreven door Doortje Nillessen (d'n Boes) die wegens vakantie afwezig was. Theo Peters (Theetje Bruuns) kreeg de bloemen en oorkonde overhandigd van Huub Arents een van de mede organisatoren. Op de derde plaats eindigde het nummer 'Laat me dromen 'van Helen Liebers & Dick van Altena. Jan Zwitserloot van Omroep Berg en Dal overhandigde Helen Liebers de bloemen en oorkonde. Dick van Altena die afwezig was, werd telefonisch op de hoogte gesteld van de derde plaats op de Groesbeekse Top 100 aller tijden en liet weten er zeer blij mee te zijn. Ook de producer Huub Arents kreeg een oorkonde overhandigd. Er waren diverse live-optredens van onder andere Keizer & Co, Alt van Huus, William Smulders en Martijn Schmiermann (Alles). De presentators van deze Groesbeekse Top 100 aller tijden waren Herman de Bruin, Jan Zwitserloot, Huub Arents, Jan Wilmsen, Herman Nillessen, Theo van de Bos en Willy Claus .