Bijeenkomst

over autisme

REGIO - Het Sociaal Team Kekerdom, Leuth en Millingen organiseert op 17 januari van 19.30 tot 21.00 uur een bijeenkomst over autisme. Het is een vervolg op het theaterstuk van toneelgroep Bint (‘De indiaan in huis’), dat 16 november op de Sint-Martinusschool is gespeeld.

Er is nagepraat en er zijn op een betrokken manier ervaringen met elkaar gedeeld. Dat werd door de deelnemers als erg prettig ervaren. Maar de tijd daarvoor was kort. Daar nemen we op de komende bijeenkomst op 17 januari meer tijd voor, en kijken we ook naar de nabije toekomst.

Deze bijeenkomsten zijn zeker ook bedoeld voor dié mensen die in hun nabije omgeving veel met autisme te maken hebben. En woonachtig zijn in de drie bovengenoemde dorpen en omgeving. Heeft u vragen over autisme, hoe om te gaan met allerlei zaken rondom autisme, of wilt u ervaringen met anderen delen? Dan bent u van harte welkom. Er zijn naast andere ervaringsdeskundigen, ook mensen van het Sociaal Team aanwezig.

De bijeenkomst is in de presentatieruimte van het kulturhus Den Ienloop aan de Heerbaan 115 in Millingen aan de Rijn.

Inzameling voor rommelmarkt

GROESBEEK - Het opleidingsorkest groeit gestaag, dat is fijn want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar dat brengt veel kosten met zich mee aan opleiding en instrumentaria. Daarom houdt fanfare Wilhelmina periodiek een rommelmarkt.

Inzameling hiervoor is elke zaterdagochtend van 11.00-12.00 uur op de Cranenburgsestraat 27 in Groesbeek. De organisatie laat weten dat er veel vraag is naar: boeken, lp's, dvd's, lego, strijkijzers en pannen. Groot meubilair, pc's, kleding en tassen kunnen helaas niet worden ingenomen. Kleinmeubilair en brocante zijn welkom. Dus mocht u gaan opruimen, denk dan even aan fanfare Wilhelmina.