De Treffers wint laatste thuiswedstrijd

Foto Jan Peters

GROESBEEK - In de laatste thuiswedstrijd voor De Treffers van dit seizoen ging het daarna wel bijzonder snel. Binnen nauwelijks tien minuten twee doelpunten. Uiteindelijk wonnen de Groesbekers met 3-1 van het Koninklijke HFC.

HFC was in de beginfase gevaarlijker dan De Treffers. Dat resulteerde in de negende minuut al in het openingsdoelpunt. Roy Castien gaf een strakke voorzet af, die door Michael Timisela werd binnen geknald. De thuisclub had twee minuten nodig om de schade te repareren. Met een geweldige solo toonde Nick de Bondt aan, dat hij met de bal aan de voet sneller was dan iedereen van de tegenpartij. Vervolgens gaf ook hij een loepzuivere voorzet, waar Robert Mutzers wel raad mee wist: 1-1. Het duel bleef op en neer gaan. Na ruim een half uur kwam De Treffers op voorsprong uit een vrije trap. Nick de Bondt legde de bal klaar voor Wesley Meeuwsen, die kiezelhard langs de muur het net trof 2-1. HFC ging op zoek naar de gelijkmaker en Kevin Sterling leek daarnaar op weg, toen hij bijna vrije doorgang kreeg. Gelukkig schoot hij te gehaast over doel. Op slag van rust had De Treffers de score weer verder uit kunnen bouwen, maar bij de tweede paal werd een voorzet van Rick Verbeek door Pim Balkestein – later terecht tot Treffersspeler van het jaar uitgeroepen – op een haar na gemist.

In de 60e minuut toonde Niels Kornelis zijn kunnen, toen hij met een katachtige reactie de bal uit een vrije trap van Castien uit doel stompte. Twee minuten voor tijd bleek Robert Mutzers toch weer erg effectief. Kornelis zette met een verre uittrap Coen Maertzdorf aan het werk, die liet zien ook over veel snelheid te beschikken om vervolgens de bal panklaar aan Mutzers af te geven: 3-1. Het slotakkoord werd gevormd door de invalbeurt van Bram Eltink, die na langdurig blessureleed gelukkig weer zijn opwachting maakte op de uiterst groene grasmat.