Familiefilm De GVR

te zien bij De KiK in Elst

ELST - Op vrijdag 29 december om 14:00 uur is de familiefilm De GVR te zien bij Theater De KiK in Elst. Deze spannende film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kaarten kosten vijf euro (voor Gelrepashouders 2,50 euro) en zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

De GVR: Weesmeisje Sofie ziet 's nachts een vreemde schaduw verschijnen voor het raam van het weeshuis waar ze is opgegroeid en kruipt uit bed om op onderzoek uit te gaan. Een gigantische hand verschijnt; Sofie wordt opgetild en meegevoerd naar een ander land, waar een vriendelijke reus woont die op zijn eigen manier net zo eenzaam is als zij. Hij neemt haar mee naar reuzenland waar verder alleen een stuk minder vriendelijke reuzen wonen. Samen maken ze een plan om de wereld te redden van mensenetende reuzen die de GVR pesten.

De GVR (de grote vriendelijke reus) is gebaseerd op het wereldberoemde kinderboek Roald Dahl. Regisseur Steven Spielberg maakte hiervan deze betoverend mooie, sprookjesachtige film.