Ilse Pouwels wint zilver. Foto: Shemuel Fotografie
Ilse Pouwels wint zilver. Foto: Shemuel Fotografie Foto: Shemuel Fotografie

Mooie resultaten voor DGV turnsters

DODEWAARD - Afgelopen weken stonden er twee plaatsingswedstrijden op het programma voor turnsters van DGV Dodewaard.

Op 9 december turnde Elisa Roumimper (Junior) in Nijmegen haar eerste wedstrijd in de vierde divisie. Elisa turnde een mooie wedstrijd. Op vloer wist ze de beste oefening te laten zien van alle 24 turnsters in haar wedstrijd! Ook bij de overige toestellen wist ze in de top 10 te belanden. Helaas viel ze van de balk waardoor Elisa uiteindelijk zesde werd.

Een week later was het de beurt aan de derde divisie-turnsters. In Beekbergen turnden zij hun tweede wedstrijd. Alle meiden wisten op dezelfde plaats of hoger te eindigen dan op de vorige wedstrijd! Eva van Voorst en Silke Verwoert begonnen de wedstrijddag bij de Jeugd 2. Ook hier waren mooie vloeroefeningen te zien. Eva wist hier eerste te worden en Silke tweede. Silke werd juist weer eerste met haar brugoefening. In het eindklassement eindigde Silke net naast het podium op de vierde plaats meteen gevolgd door Eva op plaats vijf.

Ilse Pouwels (Pupil 1) turnde een prachtige wedstrijd. Met een eerste plaats op sprong en brug, tweede op vloer en derde op balk wist ze op alle onderdelen in de top 3 te eindigen. Net als vorige wedstrijd mocht Ilse terecht de zilveren medaille in ontvangst nemen! Ook Luna van der Goes (Pupil 2) wist deze wedstrijd top 3-noteringen neer te zetten. Zij werd tweede bij de brug en derde op vloer. Luna eindigde op een vijfde plaats.

In de laatste wedstrijd turnde Kim van Merkenstein (Jeugd 1). Ook Kim turnde een betere wedstrijd dan de vorige keer. Dit was dan ook terug te zien in haar positie in de uitslag. Ze klom zeven plaatsen en werd elfde van de 22 turnsters in haar wedstrijd.