achter zijn vertrouwde bridgetafel. Foto: Huub Hoefsloot
achter zijn vertrouwde bridgetafel. Foto: Huub Hoefsloot Foto: Huub Hoefsloot

Wim Schouten, afscheid van bridgedocent

VALBURG - Nadat Wim Schouten had aangekondigd te stoppen als bridgedocent was dit voor de bridgeclub Klavertje Elf uit Zetten en de bridgeclub Valburg aanleiding om te bezien hoe ze daar aandacht aan konden schenken.

De traditionele kerstdrive van beide verenigingen bleek daarvoor de uitgelezen gelegenheid. Als het dan over bridgen gaat, was het niet moeilijk te bedenken dat we dit gezamenlijk met een bridgedrive wilden doen. Wim heeft vele mensen uit de regio opgeleid om zich de bridgesport eigen te maken. Daarnaast heeft hij mede aan de basis gestaan van de oprichting van de beide bridgeclubs. Omdat hij juist veel mensen uit de regio heeft opgeleid, was er steeds weer nieuwe aanwas.

Mede daarom werd hij deze avond in het zonnetje gezet en toegesproken door de vertegenwoordigers van de beide verenigingen. Zij lieten dit vergezeld gaan van een passend cadeau. Op zijn eigen onnavolgbare wijze heeft Wim zijn voormalige leerlingen deze avond dank gezegd en de beide verenigingen alle goeds toegewenst voor de toekomst.

Tenslotte Wim was iemand die graag mensen met elkaar in verbinding bracht door de bridgesport. Daarom was het goed dat deze avond in gezamenlijkheid werd georganiseerd en naar de geluiden te horen, hoeft dat niet de laatste keer te zijn geweest.