Foto: Joop Kappert
Foto: Joop Kappert

Jordi Balk sluit per direct aan bij FC Lienden

LIENDEN - FC Lienden heeft Jordi Balk voor anderhalf jaar vastgelegd. De verdediger komt over van de Ierse premier league waar hij speelde voor St. Patrick's Athletic en in korte tijd uitgroeide tot publiekslieveling.

De Ierse club eindigde de competitie op een achtste plek. Hoewel de club Jordi wilde behouden, besloot hij zijn aflopende contract niet te verlengen om terug te keren naar Nederland. Eerder speelde de 24-jarige in Cothen geboren speler voor FC Oss in de Jupiler League. In seizoen 2014/'15 werd uitgekomen voor het in de hoogste Schotse divisie spelende Ross County FC Dingwall. Daarvoor kwam de speler, die na de winterstop aansluit bij de tweede divisie selectie van FC Lienden, in actie bij Jong FC Utrecht en Utrecht O. 19.

Jordi Balk hoopt binnen afzienbare tijd met zijn vriendin richting Wijk bij Duurstede te verhuizen waar hij een nieuwe baan heeft gevonden. Voor de enigszins uitgedunde selectie van FC Lienden is de komst van Jordi Balk een welkome aanvulling met het oog op het resterende deel van de competitie.