creatieve nieuwjaar--survival StoryKeepers. Foto: Elly Vergunst-van Schaik
creatieve nieuwjaar--survival StoryKeepers. Foto: Elly Vergunst-van Schaik Foto: Elly Vergunst-van Schaik

Creatieve nieuwjaars-survival in Heteren

HETEREN - De komende StoryKeepermiddag staat opnieuw in het teken van survival. (T)op survival met touw, kompas en kaart. Het StoryKeeperteam heeft voor woensdagmiddag 3 januari een creatieve kompas-survival georganiseerd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar in sportzaal Het Binnenveld.

Ze zingen met elkaar, er is een sketch en… er is een leuk en creatief-survival programma voor de bovenbouw. Ze kunnen die middag kiezen uit diverse knutsel-workshops zoals, figuurzagen, een verzamelkistje timmeren, een caleidoscoop maken, een ster-kussen versieren en een silhouet-portret! De kinderen horen tijdens het verhaal uit de Bijbel over een bijzondere reis met behulp van een ster. De kinderen uit groep 1 - 3 kunnen eveneens genieten van gezellige creatieve-ster-survival-activiteiten. De kinderen zijn van 13.30 – 16.00 uur van harte welkom bij dit gevarieerde programma. Vanaf 13.15 uur staan de deuren open! De kosten voor deze middag zijn 1 euro. Voor vragen of aanmeldingen om te helpen kan men een e-mail sturen naar: storykeepersheteren@gmail.com.

Extra trapleuning voorkomt vallen!

NEDER-BETUWE - Welzijn Rivierstroom raadt inwoners aan om een extra tweede trapleuning te installeren als het lastiger wordt om de trap te gebruiken. Met een extra trapleuning is het gemakkelijker om naar boven en beneden te gaan. Ook beugels bijplaatsen boven en onderaan de trap voor extra houvast is mogelijk.

Vooral voor senioren wordt aangeraden om een extra trapleuning te nemen. Dit helpt om vallen te voorkomen. Jaarlijks valt een op de zestien ouderen van een trap en komt dan op de spoedeisende hulp terecht. Ook overlijdt elk jaar een aantal van deze ouderen aan de gevolgen van deze val.

Met een extra trapleuning wordt het risico dat men valt een stuk kleiner omdat je met twee handen een leuning vast kunt pakken. Het is een relatief eenvoudige aanpassing in huis. Inwoners kunnen bij elke bouwmarkt een trapleuning kopen die ze zelf of met behulp van familie kunnen installeren. Ook een bouwmarkt of klusbedrijf kan in veel gevallen de installatie doen. Senioren die meer informatie willen over aanpassingen in huis kunnen een test invullen op www.geldersehuistest.nl. Voor meer informatie kunnen inwoners contact opnemen met Folkert Kooistra op telefoonnummer 06 19544160 of mailen naar folkertkooistra@welzijnrivierstroom.nl.