School uit Herveld spaart voor Ivoorhond

HERVELD - De afgelopen maanden hebben de leerlingen van de Clara Fabriciusschool uit Herveld en hun ouders iedere week een duit in het zakje gedaan voor het goede doel. Het goede doel is de prachtige Nederlandse Cocker Spaniël luisterend naar de naam Mitch.

Mitch is één van de weinige honden in de wereld die met zijn neus ivoor kan opsporen. Mitch is momenteel via de internationale anti-stroperij organisatie Chengeta Wildlife uitgezonden naar Mali, waar hij op deze manier bijdraagt aan het behoud van de ernstig bedreigde woestijnolifant.

De kinderen hebben met zijn allen een bedrag van 214,60 euro bij elkaar gespaard. Dierenarts Moss Tijssens van dierenkliniek Sint-Anna 404 in Nijmegen mocht deze donatie namens Chengeta Wildlife in ontvangst nemen. “Wij zijn hier enorm blij mee”, zei Moss. “Hoe mooi is het dat de kinderen er bewust van worden hoe zorgvuldig je met de natuur moet omgaan. Om ze te leren dat het niet normaal is om dieren te doden, dat het afschuwelijk is om olifanten te stropen om hun ivoor. En vooral om ze te leren dat je zelf het heft in handen kan nemen om een stukje van de wereld te redden. Ik wil de Clara Fabriciusschool, namens Mitch, heel hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze actie.”

Mede dankzij de bijdrage van de Clara Fabriciusschool kan Mitch langer in Mali blijven. Het lijkt er op dat de aanwezigheid van Mitch en zijn gespecialiseerde anti-stroperijteam ook een afschrikkende werking hebben. Sinds de komst van Mitch zijn er geen olifanten meer gestroopt in Mali.