De 0-1 van Luciën Dors
De 0-1 van Luciën Dors Foto: René Roelofs

Puntendeling

voor gehavend DFS

OPHEUSDEN - Het werd een wedstrijd tussen twee hardwerkende ploegen. Sparta Nijkerk bleek fysiek een ploeg die duels op het randje niet schuwde. Met name aanvoerder Dennis van der Wal kwam een aantal keren goed weg zonder kaart. DFS stelde daar ook veel werklust tegenover. Echt veel mogelijkheden waren er de eerste helft niet te noteren.

Na een schot voorlangs van de thuisploeg kopte Scheffer namens DFS een prima voorzet van Bokila naast de goal van Willemse. Nadat een schot van Buitenhuis over de DFS-goal vloog en keeper Willemse redding bracht na een voorzet van rechts was de ruststand 0-0.

In de beginfase van de tweede helft kwam DFS toch op voorsprong. Davids stuurde met een splijtende pass Dors weg, die vervolgens met een heerlijke chip doelman Willemse kansloos liet, 0-1. Via een omhaal van Scheffer was DFS vervolgens dichtbij een grotere voorsprong. Eigenlijk uit het niets verscheen de gelijkmaker op het scorebord. Na slecht verdedigen aan DFS kant liet Donny van der Wal doelman Veeneman kansloos met een schot in de verre hoek, 1-1. DFS kwam hierna nog een keer goed weg toen Sparta Nijkerk via een dieptepass de razendsnelle Mapinga bediende, die gelukkig vrij voor doelman Veeneman de bal voorlangs schoot. DFS overleefde vervolgens nog een scrimmage voor de goal, zodat deze wedstrijd over negentig minuten gezien in een terecht gelijkspel eindigde.

Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Noë Bokila, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Qendrim Beqiraj (64.Nick Romein), Alex Scheffer (78. Rutger Worm), Luciën Dors