Aanval TOESJ geblokkeerd Foto: Frank Schaap

Dovol één set in de hoofdrol...

DODEWAARD - In de volleybalderby tussen Dovol en Toesj wist Dovol niet tot het eigen vertrouwde spel te komen en moest Toesj met drie gewonnen sets naar huis laten gaan.

Al direct liep Toesj uit wat Dovol gedurende de set niet in wist te halen. Toesj controleerde de set met een goede service. Het gevolg hiervan was dat de aanval van Dovol niet al te best door kwam in tegenstelling tot Toesj die daar wel goed mee scoorde. Tel daarbij dat de verdediging van Toesj heel veel van de grond wist te houden dan geeft dat een setstand van 18-25.

En dan neemt Dovol het voortouw en speelt de hoofdrol in de tweede set. Echt wat was dit een ander en overtuigend spel ten opzichte van set 1. Toesj werd nu direct op een grote afstand gezet ook door een service, maar daarnaast was Dovol aanvallend en blokkerend niet te stuiten. Aan het einde van de set was Dovol enigszins overmoedig waardoor Toesj toch nog een aantal punten wist te scoren en Toesj toch nog boven 10 punten kwam: 25-12.

Dit overtuigende spel wist Dovol niet vast te houden, want de derde set liet het spel van de eerste set zien. Het verschil was hier gelukkig minder en Dovol wist dit zo te houden. Dit zorgde voor een spannend einde van de set; het werd een strijd om de laatste 5 punten waarbij Toesj net aan het langste eind trok: 23-25.

In de vierde set liet Dovol zich door Toesj sturen en zodanig dat het niet tot het eigen spel en ritme kwam. Dovol zette een achterstand om in een voorsprong van 21-18. Daarna weer een strijd om de laatste punten die weer voor Toesj was: 23-25.

Een enigszins teleurstellende afsluiting van een goede eerste helft van het volleybalseizoen voor Dovol.