Afbeelding

Terechte nederlaag voor DFS

OPHEUSDEN - DFS beleefde vandaag een totale offday tegen Staphorst. De gasten zetten hoog druk en DFS wist daar geen antwoord op te vinden.

In de beginfase van de eerste helft voorkwam doelman Veeneman twee keer een voorsprong van de bezoekers na een schot van Schra en een eigen inzet die de DFS-doelman nog net kon keren. Voor DFS zag Goorman een doelpoging overgaan en was een inzet van de opgestoomde Davelaar een makkelijke prooi voor doelman Oosterhof. Voor Staphorst verdween een inzet van Brakke nog via de lat over zodat beide ploegen gingen rusten met een 0-0 ruststand.

Ook in de tweede helft kwam DFS geen moment in haar vertrouwde spel. Na vijftig minuten verdween een inzet van Uuldriks via de schouder van Sanders tegen de touwen, zodat DFS tegen een 0-1 achterstand aan keek. DFS slaagde er maar niet in om echt gevaarlijk te worden. Twintig minuten voor tijd vloog een vrije trap van Rosink via een stuit zomaar in de verre hoek, 0-2. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. DFS was vandaag totaal onmachtig om verandering te brengen in deze stand. DFS posteerde verdediger Van Walsem weliswaar in de spits in een poging om het tij nog te keren, maar veel mogelijkheden leverde dit niet op. Na een foute terugspeelbal van Sanders werd het zelfs nog 0-3 door Mijnheer die een door Brakke breed gelegde bal simpel kon binnen schuiven.

sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem,T im Sanders, Jim van Alst (79.Melvin van Osenbruggen), Arjan Goorman, Marc Harlaux (68.Lorenzo Davids), Thijs Hendriks, Rutger Worm (71.Alex Scheffer), Luciën Dors, Noë Bokila.