Afbeelding
Foto:

Film bij Theater De KiK in Elst

ELST - Op donderdag 30 november om 20:00 uur is de film 'Perfetti Sconosciuti' te zien bij Theater De KiK in Elst. Kaarten kosten acht euro (Gelrepashouders betalen vier euro) inclusief drankje. Ze zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

Eva en Rocco, een getrouwd stel van rond de veertig, hebben drie bevriende stellen uitgenodigd voor een etentje bij hun thuis. Tijdens het voorgerecht komt het gesprek op een vrouw die haar man op overspel betrapte toen ze berichten op zijn smartphone las. Jolig stelt Eva voor om een spel te spelen: iedereen legt zijn mobieltje op tafel en alle binnenkomende telefoontjes en berichtjes die avond zullen ze met elkaar delen. Niemand staat te springen om mee te doen, maar schoorvoetend gaat iedereen akkoord. Ze hebben als goede vrienden toch niets voor elkaar te verbergen? Wat tijdens het voorgerecht nog een leuk en onschuldig spelletje lijkt, neemt het tijdens het hoofdgerecht al snel een pijnlijke wending. Het wordt duidelijk hoe weinig ze eigenlijk van elkaar weten, zelfs van de eigen partner.

Het verplicht delen van de geheimen die de gemiddelde telefooneigenaar met zich meedraagt. De Italiaanse regisseur Paolo Genovese kwam op het originele idee om een speelfilm over dit gegeven te maken, getriggerd door een uitspraak van schrijver Gabriel Garcia Marquez: 'We hebben allemaal drie levens; een publiek leven, een privéleven en een geheim leven.' Het komische drama was afgelopen voorjaar dé bioscoophit in Italië en won er twee Donatello's, voor beste film en beste scenario.