Foto: Rinus Hagen
Foto: Rinus Hagen

Intocht Madriel: watervliegtuig geland

DRIEL - Omdat de weersomstandigheden in 2016 roet in het eten gooiden en het geplande watervliegtuig daardoor niet aan kon komen in Madriel (Driel tijdens de Sinterklaasperiode), besloot DeSintKan om dit spectaculaire onderdeel tijdens de intocht van dit jaar alsnog in te zetten.

Zondag 19 november; om 14.00 uur kwamen Sint en Pieten aan met de boot. Even later hoorden alle toeschouwers het gebrom van een naderend vliegtuig. Vanuit het westen kwam hij aan en raasde laag over langs het publiek. Na een draai vloog hij tussen de bogen van de stuw door en landde hij perfect op het water. Het was gelukt. Snoepjespiet en Piet Post kwamen samen aan met het watervliegtuig. Daarmee werd het verhaal van de intocht in Madriel compleet en kwam alles goed!

in 2016 is er hard gewerkt om het watervliegtuig te kunnen laten landen in Madriel. Na veel overleg met Gemeente Overbetuwe, Rijkswaterstaat en Provincie Gelderland is het uiteindelijk gelukt om de vergunningen krijgen. Ook sponsoren werden gevonden om de kosten van het vliegtuig te dragen. Het was zuur dat het door het weer niet lukte.

Het weer speelde nu wel mee en het vliegtuig arriveerde. Het was gelukt. Een memorabel moment in de geschiedenis van DeSintKan.

DeSintKan is alle betrokken partijen en sponsoren dankbaar, die deze unieke aankomst mogelijk maakten. "Zonder jullie inzet en inleg was dit niet gelukt. Jullie hebben Madriel als Sinterklaasdorp definitief op de kaart gezet", aldus de organisatie.