Kerstlichtjestocht Foto: Margo Schimmel
Kerstlichtjestocht Foto: Margo Schimmel

Kerstlichtjestocht:

Ga je mee op zoek naar het Koningskind?

ZETTEN - In de aanloop naar het kerstfeest organiseert De Rank uit Zetten een kerstlichtjestocht in Hemmen langs de verschillende taferelen van het Kerstverhaal.

U kunt op zaterdag 16 december tussen 16.30 en 18.30 uur het door kaarsjes verlichte pad volgen op het pittoreske Landgoed in Hemmen. Onderweg ontmoet u 'bekende' personen die jong en oud vertellen en uitbeelden over het verhaal van kerst en zal er muziek te horen zijn, waaronder muziekvereniging Amicitia uit Dodewaard. De tocht is ongeveer 1,5 km en voor iedereen goed vol te houden.

Voor de start wordt u verwacht bij het pannenkoekenboerderij 'Aan de Linge' (Molenstraat 18, Hemmen). Het is extra gezellig om zelf een lantaarntje of lampionnetje mee te nemen voor tijdens de tocht. Na afloop bent u terug bij het startpunt, waar de ‘reizigers’ kunnen genieten van warme chocolademelk van de Pannenkoekenboerderij.

Voor informatie kunt u terecht op www.derankzetten.nl. Bij slecht weer wordt de kerstlichtjestocht geannuleerd, deelname is gratis.

Sint en Piet in Polen

BETUWE - Een delegatie van de Stichting Overbetuwe-Boleszkowice heeft van 16 tot en met 19 november een bezoek gebracht aan haar jumelagepartner in Polen.

Zoals gebruikelijk staat dit najaarsbezoek in het teken van Sinterklaas. Eerst werd de kleuterschool bezocht waar de Sint werd ontvangen met Nederlandse liedjes. De kinderen waren erg blij met de meegebrachte cadeautjes. Daarna werd een bezoek gebracht aan de lagere school. De Sint bezocht hier een speciaal georganiseerd feest en mengde zich tussen de discogangers. De jongens en meisjes waren zeer begaan met het lot van de oude bischop.

Vervolgens werd een bezoek gebracht aan een verpleeghuis. Voor zover mogelijk bracht de Sint persoonlijk een cadeau op de ziekenkamers waar de mensen verblijven. Een emotioneel en zeer gewaardeerd bezoek. Ook was er nog een workshop voor het maken van kerstgeschenken.

Er werd uitvoerig stilgestaan bij de te organiseren activiteiten volgend jaar ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de jumelage. En uiteraard werden de bestaande banden wederom aangehaald. Elkaar ontmoeten, kennis te delen en de cultuur te leren kennen wordt door iedereen als waardevol ervaren