steinbacherganzen Foto: janny de vries
steinbacherganzen Foto: janny de vries

Dierengeluiden

We hebben andere ganzen

HETEREN - Ja er zijn andere ganzen bij ons op de kinderboerderij. Eerst hadden we gewone witte ganzen, die van drie ganzen in het haverstro. Maar nu hebben we ganzen die niet helemaal wit zijn. Ook niet bruinig zoals de Brandgans of de Grauwe gans, maar wit met een blauwe gloed.

Dit is een soort ganzen die in Duitsland, in de deelstaat Thüringen in Steinbach gekweekt zijn en die Steinbachergans genoemd worden. Deze gans heeft oranje poten en een een oranje snavel. De ogen zijn bruin en hebben een gele oogrand. Het is een trotse soort waarvan De Gent, het mannetje, ongeveer zes kilo weegt.

De Gans, het vrouwtje, is iets kleiner en iets lichter. Het is een gans die goed gehouden kan worden en de ook wel goed bestand is tegen kou, wind en regen. De soort die vanaf het vroege voorjaar eieren legt en die vanaf maart al begint te broeden brengt vaak veel jongen groot. Wij hopen dan ook in het voorjaar op een aantal jonge gansjes. Je hoeft echter niet te wachten tot het voorjaar om deze trotse gans te bewonderen. Kom nu al kijken bij ons op de Kinderboerderij. Je kunt ons vinden aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren. Wil je meer over ons weten kijk dan op onze Facebook pagina www.facebook.com/kinderboerderijoverbetuwe. Voor informatie kun je natuurlijk ook altijd bellen met 026 4720707.