Curling tijdens

Winterfestijn

OVERBETUWE - Curling is een van de populairste activiteiten van het Winterfestijn Overbetuwe. Er kan op de ijsbaan in het centrum van Elst geschaatst worden van 16 december tot en met 7 januari.

De curlingwedstrijden zijn op dinsdag 19, vrijdag 22, woensdag 27 en vrijdag 29 december. De halve finale is op dinsdag 2 januari en de finale op vrijdag 5 januari.

Curling is een strategische ijssport voor jong en oud. Twee teams van vier personen gaan op de ijsbaan de strijd met elkaar aan. Typerend voor curling is de bezem. Door met de bezem snel en met druk over de baan te vegen ontstaat er wrijving en blijft de steen zo lang mogelijk glijden. Doel is de steen zo dicht mogelijk bij het centrum van de cirkels te brengen. Wie daarin slaagt, wint de partij.

De curlingcompetitie is een activiteit van Landgoed Welderen, hockeyvereniging HCOB en de organisatie van het Winterfestijn Overbetuwe. De afgelopen jaren was er veel animo voor de wedstrijden. Inschrijven voor de competitie kan tot 15 december. De wedstrijden worden op de speeldagen gehouden van 19.00 tot 22.00 uur. Het inschrijfgeld per team van drie tot vijf personen bedraagt vijftien euro. Inschrijven kan via de website van het Winterfestijn. Voor meer informatie kan een mail gestuurd worden naar programma@winterfestijnoverbetuwe.nl.

Sparen

moet je doen!

NEDER-BETUWE - Welzijn Rivierstroom merkt dat inwoners vaak in de financiƫle problemen komen omdat ze geen spaargeld hebben. Dat geeft vaak problemen als er onverwachte kosten zijn.

Met die onverwachte kosten houden mensen vaak geen rekening. Dat zijn bijvoorbeeld de kosten van onderhoud aan de auto, zorgkosten of de jaarlijkse bijdrage voor de afvalstoffen. Door wat geld opzij te zetten, kunnen mensen deze kosten makkelijker opvangen zonder dat ze rood komen te staan. Welzijn Rivierstroom beseft dat het niet voor iedereen even makkelijk is om te sparen. Als je weinig te besteden hebt is sparen lastiger. Toch adviseert zij inwoners om elke maand wat geld op een aparte rekening te zetten. Door een vast bedrag per maand opzij te zetten, wordt dit na een tijd toch steeds meer.

Voor wie de verleiding niet kan weerstaan om dat spaargeld makkelijk op te maken, kan een aparte rekening openen die los staat van internetbankieren. Zo wordt de drempel iets hoger om het geld op te nemen. Voor vragen of meer informatie kunt u terecht op www.nibud.nl. Daar staan ook tips over sparen. Ook kunt u contact opnemen met de gemeente. Welzijn rivierstroom biedt ook informatie en advies en is bereikbaar op 0344 602337 of mail naar info@welzijnrivierstroom.nl.