Afbeelding
Wim Arends

Kapot? Kom maar langs!

OPHEUSDEN - Op woensdag 6 december is het Repair Café Neder-Betuwe weer open voor kosteloze reparaties en technische adviezen. Van 14:00 tot 16:00 uur kan men terecht in verenigingsgebouw De Notenbalk aan de Swaenenstate 40, in Opheusden (achter AH).

Enthousiaste vrijwilligers die technisch vaardig en handvaardig zijn helpen u met kleine reparaties aan uw kapotte mixer, stofzuiger, bladblazer, trapauto, lamp, klok. Inmiddels zijn al vele tientallen mensen geholpen.

Het Repair Café Neder-Betuwe is begonnen in januari en na een succesvolle proefperiode van enkele maanden is het op 6 september officieel geopend door wethouder Benschop. Steeds meer mensen vinden nu de weg en zien onder het genot van een kopje koffie hoe hun defect wordt opgelost. De vrijwilligers geven ook met plezier advies hoe men zelf kleine reparaties kan uitvoeren onder het motto 'Je kapotte apparaat weggooien? Mooi niet!'.

Inmiddels zijn er bijna 1.400 Repair Cafés in 33 landen. In de gemeente Neder-Betuwe zijn er twee vestigingen, in Opheusden op de eerste woensdag van de maand en in Ochten de derde woensdag. Het Repair Café is meer dan een werkplaats alleen. Bezoekers zijn er ook welkom voor een kopje koffie en een praatje.

Kerstbakjesverkoop

DODEWAARD - Het Dodewaards Mannenkoor verkoopt op zaterdagmorgen 16 december zelfgemaakte mooie kerstbakjes.

De kerstbakjes worden gemaakt door de dames van de mannen van het koor. Het betreft een jaarlijks terugkerende activiteit. De mannen staan op het Dorpsplein in Dodewaard nabij de Action van 8.00 tot 12.00 uur. De opbrengst wordt gebruikt voor de onkosten die het koor maakt voor verschillende activiteiten.

Foto: Annelieke Steenbergen