Foto: Suzanne Broekhuizen (hoffotografe De Waalkanters)
Foto: Suzanne Broekhuizen (hoffotografe De Waalkanters) Foto:

Een zonnige Prins voor Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Afgelopen zaterdag hebben De Waalkanters Prins Jos de Veelzijdige Doener en hofdames Herma en Karin verwelkomd. In het burgerleven kennen velen deze Prins als enthousiaste duizendpoot, gedreven door zonne-energie.

Slijk-Ewijk nam afscheid van Prins Wim van het Stuurwiel, die weer zijn plaats in de Raad kon innemen. Na een spectaculaire gardedans van de Pumpkes 2.0, pakte Prins Wim eerst nog goed uit zodat zijn mede-raadsleden en hun eega's in het komende seizoen niet in de kou staan. De buurt haalde Wim van het podium met een bloemrijke spelshow, die Wim foutloos doorliep, maar dat hij het transport verruild voor tuinieren lijkt toch niet erg waarschijnlijk. De Waalkanters zijn erg trots op hun Wim die er, samen met hofdames Chantal en Francine, een geweldig seizoen van hebben gemaakt.

Hoewel sommigen het verdwijnen van de Eeuwes-tweeling in de pauze wel hadden opgemerkt, was de sfeer hooggespannen voor de onthulling van de nieuwe Prins. Iedereen was dolenthousiast toen de Prinsencommissie de hints gaf, alle twijfel verdween als sneeuw voor de zon. Er bestaat ook zeker geen twijfel dat Prins Jos de Veelzijdige Doener en zijn hofdames De Waalkanters op fantastische wijze door de komende carnaval zullen leiden. De feestavond die volgde op de onthulling belooft heel wat, niet alleen voor de Raad maar voor eenieder die in de polonaise aansluit achter deze Prins.