Foto: van Ineke van der Upwich
Foto: van Ineke van der Upwich Foto:

Robbert de Kleivruuter regeert Striekenburg

VALBURG - Heel Valburg was al een week in spanning: wie zou er dit keer zijn 'gestriekt'? Vele namen deden de ronde, maar uiteindelijk bleef het antwoord op deze vraag tot 24 november om elf over half elf het best bewaarde geheim van Valburg.

Nadat eerder op de avond afscheid was genomen van Prins Ed de Vurige en zijn hofdames werd een groot Sinterklaascadeau het podium van een stampvol café De Viersprong opgereden. Na een inleiding door president Bas den Ambtman die de twijfel bij velen alleen nog maar deed toenemen verscheen Robbert van Noordenburg met vriendin Marieke Leneman en buurvrouw Brigitte Jansen uit de kist.

Onder de naam Robbert de Kleivruuter (zijn naam verwijst naar zijn beroep van kraanmachinist) zal hij met zijn hofdames de Blauwe Strieken het komend carnavalsseizoen voorgaan in de polonaise.

Otto Gûnther Kaartmarathon

OPHEUSDEN - De wintermaanden met zijn lange avonden zijn bij uitstek geschikt om een gezellig kaartje te leggen. Of het nu klaverjassen of jokeren is? Op zaterdag 6 januari 2018 wordt er weer de jaarlijkse Otto Gûnther-kaartmarathon dag gehouden van 10.00 tot rond 17.00 uur in het clubgebouw van DFS in Opheusden, Van Manenstraat 1.

In een gezellige ambiance wordt een ieder de kans geboden om sportief te strijden met klaverjassen of jokeren. Vrijwilligers van s.v. DFS staan met natje en een droogje klaar, want de inwendige mens mag bij zo'n kaartmarathon niet vergeten worden. Tevens wordt op deze dag ook nog een kleine verloting gehouden. De inschrijfkosten bedragen 8,50 euro per persoon.

Voor nadere informatie over de Otto Gûnther Kaartmarathon dag, kan men contact opnemen met Cor Drost telefoon 06 57875500. "Wilt u een introducé meenemen, dat is super gezellig!"