Dames 1 in actie
Dames 1 in actie Foto: Melissa Burgers

Xanthos Dames 1

nog steeds ongeslagen

ZETTEN - De dames van Xanthos wonnen uit met 1-3 van de nummer 5; Arvevo D2. De ambitie om dit seizoen te promoveren is groot. Deze zevende winst op rij is daarom erg belangrijk om het verschil met de nummer één zo minimaal mogelijk te houden.

Ondanks het goede vertrouwen startte Xanthos onrustig, met een constante achterstand als gevolg. Geen focus, geen pass waardoor de dames achter de feiten bleven aan lopen. Xanthos kwam wel weer een beetje terug in de wedstrijd, maar te laat: 25-23 verlies. Ook de tweede set startte Xanthos zwak maar dankzij een goede servicereeks van zeven punten door midden aanvalster Ilse Winnemuller kwam het vertrouwen weer terug. Xanthos begon slimmer te spelen en bepaalde het spel. De set werd uiteindelijk binnengesleept met 19-25.

De druk was van de ketel en in de derde set kwam Xanthos dan ook op een comfortabele voorsprong. De Zettense vrouwen speelden slim en met veel variatie waardoor ze deze set gemakkelijk de winst pakte: 16-25. De vierde set was Xanthos vele malen sterker en speelde het met plezier en focus. De tegenstander was gebroken en bij Xanthos lukte alles; een goede servicedruk en sterke pass resulteerde in mooie punten van onder andere midden aanvalster Nancy van Baal. De set werd met 14-25 overtuigend gewonnen.

Dinsdag 21 november spelen de dames tegen de nummer 8 op de ranglijst: WaHo Dames 4. Deze wedstrijd wordt thuis in De Wanmolen gespeeld om 20.00 uur.