Foto: gerry vrijenhoef
Foto: gerry vrijenhoef

Recordpoging grootste gehaakte deken

Vrouwen van Nu Elst

doet mee met 'Haakt Aan'

ELST - Twee Friese dames hebben het initiatief genomen om, als Leeuwarden in 2018 de culturele hoofdstad van Europa wordt, de grootste gehaakte deken ter wereld te presenteren.

Alle dekens bij elkaar moeten vijf voetbalvelden beslaan. 8.000.000 vierkantjes in 10.000 dekens. Dat zijn 280 vierkantjes per gehaakte deken. Na de presentatie wordt de grootste deken in delen aan goede doelen geschonken.

De dames van het Brei- en Haakcafé van de afdeling in Elst waren gelijk enthousiast en zijn vorig jaar september van start gegaan. Zelfs de oudste leden van de vereniging, mevrouw Lamers (94) en mevrouw Dijkman (92) deden enthousiast mee. Al zes dekens zijn er klaar en nog twee dekens zijn bijna af. Een resultaat waar de dames zeer trots op mogen zijn. Eind van dit jaar gaan de dekens naar Friesland.

"Vindt u haken en/of breien ook erg leuk en wilt u dit initiatief steunen, neem dan contact op met Vrouwen van Nu, Elst. Op onze website www.vrouwenvannu.nl/elst-eo staat meer informatie en mooie foto’s van de dekens."