Afbeelding
Foto:

Scouting Zetten Band exerceert

ZETTEN - De muzikanten van de Scouting Zetten Band hebben hun exercitievaardigheden weer voldoende bijgespijkerd om de komende optredens zich goed te kunnen presenteren. Net zoals het samen muziek maken is de exercitie een steeds terugkerend onderdeel van de repetities.

De exercitie van de band bestaat uit verschillende onderdelen zoals het in de maat lopen, precies achter en naast je buurman lopen, links- en rechtsom draaien, het lopen van bochten en het opvolgen van de stoktekens van de tambour-maître. Het is de kunst om met de hele band op het zelfde moment dezelfde manoeuvre uit te voeren.

Een aantal nieuwe leden heeft tijdens de exercitierepetitie, die gehouden werd op zaterdag 4 november in De Wanmolen, hun eerste kennismaking gehad met de verschillende bewegingen. Het begin was even wennen, maar naar mate de repetitie vorderde kwamen ze richting het juiste niveau.

In het eerste deel van de repetitie stond de basisexercitie op het programma. Na de pauze, het tweede deel, werd er gestart met de choreografie van een nieuwe showproductie. Deze houden we nog even geheim!

Vindt jij het net zoals ons ook heel spannend, uitdagend en gezellig om samen muziek te maken dan nodigen we je graag uit om eens vrijblijvend te komen kijken op de repetitie. We repeteren op woensdagavond. Binnenkort starten we met onze ‘vrije inloopweken’. Let op onze berichten. Meer informatie staat op www.scoutingzettenband.nl.