Ontwerp projectplan Waterwet herinrichting Loenensche Buitenpolder ter inzage

SLIJK-EWIJK - De Loenensche Buitenpolder langs de Waal bij Slijk-Ewijk gaat deels heringericht worden om de natuur en de rivierdynamiek te verbeteren en de recreatie in het gebied te stimuleren. Voor de herinrichting ligt nu het ontwerp Projectplan Waterwet ter inzage.

Dit projectplan beschrijft de diverse voorgenomen maatregelen, bevat een afweging van de diverse belangen (onder andere ecologie, scheepvaart en waterstromingen) en de resultaten van de uitgevoerde onderzoeken.

Het project Herinrichting Loenensche Buitenpolder vergroot de plaatselijke rivier-dynamiek. Door het uitgraven van oude rivierstrangen en het verbinden van deze strangen met de Waal ontstaat er een meestromende nevengeul. Deze is aantrekkelijk voor dieren en planten die in en rond het water leven. Het ontwerp sluit aan bij de oorspronkelijke ontstaansgeschiedenis van het gebied. In lijn hiermee worden enkele cultuurhistorische elementen gerestaureerd, zoals de oude waterinlaat.

Inspraak

Rijkswaterstaat heeft het ontwerp projectplan Waterwet opgesteld. Het ligt vanaf 9 november tot en met 20 december ter inzage bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66 in Arnhem op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur en bij Gemeente Overbetuwe, Dorpsstraat 67 in Elst op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. De stukken zijn ook te vinden op www.loenenschebuitenpolder.nl. Iedereen kan het ontwerp van het projectplan inzien en belanghebbenden kunnen hierop een zienswijze geven. Waar en hoe staat op www.loenenschebuitenpolder.nl.