Afbeelding
Foto:

Theatergroep Groenteman & Vrouw in Theater de KiK

ELST - Met de theatervoorstelling 'Broertje dood' brengt Theatergroep Groenteman & Vrouw het publiek met elkaar in gesprek over de dood (http://groentemanenvrouw.nl). De voorstelling is dinsdag 14 november om 20:00 uur in Theater De KiK; de entree is gratis.

De Reality Revue Broertje Dood is toegankelijk muziektheater over de rauwe kantjes van het leven. Broertje Dood is een montage van liedjes, scènes en sketches – met een lach en een traan – rondom de dood.

Daarin maken de persoonlijke verhalen van de dertienjarige Jan het meeste indruk. De dood is misschien voor iedereen te groot en te veelomvattend om echt te bevatten, maar een dertienjarige doet in ieder geval niet alsof dat niet zo is. Die is boos, verdrietig, nieuwsgierig en egoïstisch - tegelijk en onomwonden. Ineens draait alles in het dagelijks leven om je broer, wordt alles overhoop geschopt vanwege je broer en vraagt iedereen de hele tijd: "Hoe is het met Piet??" Zo nemen Groenteman & Vrouw ons mee in een persoonlijke herinnering van "het broertje van?" van diagnose tot overlijden, eindigend in een werkelijk ontroerend lied waar ze samen het leven en de liefde vieren. En de dood is daar onderdeel van.

De Amsterdamse Jan Groenteman, muzikant, liedjesschrijver en een derde van Groenteman & Vrouw, was dertien toen zijn oudere broer Piet overleed aan de gevolgen van leukemie (2 oktober 1993). Laat u meevoeren door hun reisverslag. Zij die sterven gaan en gestorven zijn, groeten u! Kaarten reserveren via www.yarden.nl/vereniging/agenda.htm.