Afbeelding
Foto:

ZVO start bij eerste zeskamp

OVERBETUWE - In Lichtenvoorde hebben 32 wedstrijdzwemmers van de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) deelgenomen aan de eerste zeskamp. Er werden dertig persoonlijke records verbeterd.

Emma Altena verbeterde op liefst drie afstanden haar persoonlijk record. Ties en Ymke van het Erve, Floor Kooij, Isis Lamers, Odo McCarthy, Gyan Spaan en Roos Stoteler zwommen op twee afstanden hun persoonlijke records uit de boeken. Sven Beemer, Kiki van den Berg, Anouk van Beugen, Elke en Wessel van Dorst, Nataly Dulos, Annique van het Erve, Nour Habib, Benjamin McCarthy, Sanne Teunissen, Kim van Veenendaal, Jilles Vink en Stephan Willemse verbeterden zich allen op één afstand.

Wessel van Dorst werd op twee afstanden eerste. Hij kwam voor het eerst uit op de 50m schoolslag. Nataly Dulos deed ook voor het eerst op deze afstand mee en werd eerste op de 25m rugslag. Een eerste plaats was er verder voor Finn Foekens op de 100m schoolslag. Enna Lamers was de snelste op de 50m rugslag.

Berber McCarthy deed voor het eerst mee op zowel de 25m rugslag als de 25m schoolslag. Op deze laatste afstand werd zij ook gelijk eerste. Broer Luc McCarthy eindigde op twee afstanden op een eerste plek terwijl andere broer Odo op de 50m vrije slag de snelste was. Een eerste plaats was er verder voor Roos Stoteler op de 100m schoolslag. Kim van Veenendaal eindigde op twee afstanden op de eerste plek. Jilles Vink maakte op de 100m rugslag zijn debuut voor de ZVO. De estafettezwemmers werden onder vele aanmoedigingen (zie foto) ook nog eerste.