Afbeelding
Foto:

Reformatieherdenking in Kesteren

KESTEREN - Op 31 oktober sloeg Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkapel in Wittenberg. Zijn stellingen zijn bliksemsnel – ondanks de afwezigheid van mobiel, internet en smartphone – over Europa verbreid en zorgden voor een hervorming: de reformatie. Met deze Reformatie ontstond er een protestantse beweging die de uitleg en het bepreken van de Bijbel in eigen taal voorstond.


We leven nu 500 jaar na 31 oktober 1517. In alle vrijheid mag in ons land de Bijbel bepreekt worden en dat al honderden jaren. Zoals op de predikantenborden van de Hervormde gemeenten van Kesteren, Lienden, Ochten en IJzendoorn te zien is (1581, 1582, 1608 en 1621). Dit heugelijke feit willen genoemde gemeenten samen vieren op 4 november met een Reformatieherdenking.

Meewerkenden aan deze avond zijn: kinderkoor Immanuel uit Lienden, Hervormd kerkkoor uit Ochten & IJzendoorn en muziekgroep IJzendoorn. Ds. C.D. Zonnenberg (Ochten) verzorgt de meditatie en de heer H. van der Kooij (Kesteren) levert een historische bijdrage. De avond begint om 19.30 uur in de recent vernieuwde dorpskerk van Kesteren. Na afloop is er gelegenheid om koffie/thee te drinken in Eben-Haëzer.