Afbeelding
Foto:

Scouting Zetten Band gaat voorop

met een gediplomeerde tambour-maître

ZETTEN - De tambour-maître lijkt een eenvoudige functie bij een muziekkorps, maar schijn bedriegt: er steekt heel wat meer achter! Een goede tambour-maître heeft een uitmuntende beheersing van het instrument, kent de te spelen muziekstukken van haver tot gort en beschikt over goede marchingskills.

Er is nog meer: naast het leidinggeven aan het muziekkorps tijdens de optocht, het geven van stoktekens, wordt er ook gedirigeerd en instructie gegeven. Tambour-maître wordt je niet zomaar! Hiervoor dien je een speciale cursus te volgen.

"In november is onze fluitiste Rianne van Binsbergen gestart met de cursus. Deze cursus heeft dit jaar voor het eerst een compleet nieuwe opzet: de opleiding is namelijk modulair (in delen) van opzet. Na het met afronden van de modules wordt er deelgenomen aan het examen. Het examen was op zaterdag 23 september op de kazerne in Amersfoort.

Tijdens het examen moesten de aanstaande tambour-maîtres hun nieuwe vaardigheden, met behulp van het plaatselijke muziekkorps, tonen aan de examinatoren. Met trots kunnen wij mededelen dat onze Rianne geslaagd is voor de opleiding! Zij is van de eerste lichting die is geslaagd met deze nieuwe opzet. Hierbij loopt ze in Nederland voorop en hopelijk nog vele jaren bij de onze band! Vindt jij het net zoals ons ook heel spannend, uitdagend en gezellig om samen muziek te maken dan nodigen we je graag uit om eens vrijblijvend te komen kijken op de repetitie. We repeteren op woensdagavond vanaf 18:00 tot 20:45 uur. Binnenkort starten we met onze ‘vrije inloopweken’." Meer informatie staat op www.scoutingzettenband.nl.

Herfstrommelmarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Zondag 29 oktober is er een rommelmarkt in het dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk.

Er zijn vele standhouders die diverse leuke spulletjes aanbieden. De markt is van 11:00 tot 15:00 uur. Voor meer info: 06 513302299 of www.dorpshuisbeatrix.nl.