Afbeelding
Foto:

Brandweer 'Battle' in Ochten

OCHTEN - Houdt zaterdag 7 oktober vrij in uw agenda. Dan vindt de 'battle' tussen brandweerkorpsen uit de regio plaats. Ditmaal is het korps van Ochten de organisator van deze onderlinge wedstrijd die de regiokorpsen scherp houdt en bijdraagt aan de onderlinge band. Deelnemers zijn de korpsen van Heteren, Tiel, Zetten, Lienden, Elst (Gld.) , Elst (Utr.), Amerongen, Opheusden, Kesteren en Dodewaard.

Elk jaar wordt er een bijzonder leerzaam scenario gepresenteerd aan de deelnemende korpsen, vaak mét een ludiek tintje, variërend van een zogenaamde brand in een oud station waar een verblijf voor arbeiders uit Polen huist, een ongeval met een circus tot een xtc-lab. Tijdens de vaardigheidstoetsen worden kennis, kunde en de kwaliteit van de deelnemende ploegen beoordeeld.

De locatie en het onderwerp van de aankomende wedstrijd is nog geheim. Wilt u komen kijken? De kazerne in Ochten is zaterdag 7 oktober vanaf 07.30 uur geopend. Vraag daar naar het adres. Om het scenario ook leuk te houden voor de ploegen die later op de dag spelen vraagt de brandweer ook aandacht voor het gebruik van social media. Graag foto's, ervaringen en indrukken pas delen op de diverse media na de afloop van de wedstrijd. Het belooft een bruisende dag te worden waar toeschouwers een écht kijkje krijgen in de wereld van brandbestrijding of hulpverlening en andere taken die de brandweerlieden op zich nemen.

Bent je overdag beschikbaar voor de brandweer, heb je interesse om vrijwilliger te worden? De brandweer van Ochten nodigt potentiële vrijwilligers, die in de buurt wonen en werken namelijk uit om deel uit te komen maken van hun team. Maak jij graag het verschil? Wees welkom en stel je vragen stellen op de kazerne: Cuneraweg 4 in Ochten. Vanaf 18.30 uur is de prijsuitreiking bij de kazerne in Ochten. Iedereen is welkom! Kijk ook eens op de Facebookpagina van Brandweer Ochten.