Afbeelding
Foto:

Succesvolle opening

Alzheimer Café Overbetuwe

ELST - Voor een overvolle zaal opende burgemeester van Asseldonk op woensdag 20 september het maandelijkse Alzheimer Café Overbetuwe. Mensen met dementie, hun familieleden, mantelzorgers en hulpverleners genoten van een ontroerende en herkenbare toneelvoorstelling over dementie.

“Soms moest ik een beetje huilen maar ook veel lachen”, vertelt een toeschouwer die zelf de ziekte van Alzheimer heeft. Het toneelstuk geeft een goede indruk van hoe het is om met dementie te leven vertelt een ander: “het is zwaar maar er zijn vooral ook heel veel mooie momenten”.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden die in het dagelijks leven te maken hebben met dementie. Hier vinden mensen een luisterend oor en kunnen zij ervaringen delen in een informele sfeer onder leiding van een deskundige gespreksleider. Elke derde woensdag van de week is het café geopend van 18.30 tot 21.00 uur in de Wieken in Elst. Aanmelden is niet nodig, de toegang en thee/koffie is gratis.

Op 18 oktober is het eerstvolgende Café. "We gaan dan in gesprek met een specialist ouderengeneeskunde over het verschil tussen dementie en gewone vergeetachtigheid. Er zal voldoende gelegenheid zijn tot het stellen van vragen en om met elkaar van gedachten te wisselen, maar alleen luisteren mag natuurlijk ook. Wees welkom." Nadere inlichtingen bij Annet Fleer, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, 06 53544019 of arnhem@alzheimer-nederland.nl.