'Zelf baas blijven over je geld'

ELST - Op 27 september zit de zaal vol in De Wieken in Elst bij een informatiemorgen over financiële veiligheid, georganiseerd door de Thuisadministratie en formulierenbrigade van Forte Welzijn.

Bijna vijftig deelnemers luisteren geboeid naar de presentaties. Ze krijgen tips hoe ze bij het ouder worden zo lang mogelijk zelf de regie kunnen houden op hun geldzaken. En wat ze nu al kunnen doen om hun financiën veilig te regelen. Paulien van der Leden, preventiemedewerker van Moviera, notaris Han Castrop en Wim Albers van Erfrechtplan geven voorlichting over de gevaren en de mogelijkheden. Carla Otter van het Sociaal Kernteam van de gemeente vertelt wat het Kernteam kan betekenen, voor de deelnemers zelf maar ook als ze zich zorgen maken om iemand anders.

Forte Welzijn wil door het aanbieden van bijeenkomsten over dit onderwerp bijdragen aan bewustwording op dit gebied en financieel misbruik van kwetsbare ouderen voorkomen. De grote opkomst geeft aan dat er behoefte is aan informatie over dit onderwerp. De bijeenkomst op 27 september is mede mogelijk gemaakt door sponsoring door de Lions Club Midden-Betuwe, Notarissen Elst en Erfrechtplan. In het voorjaar wordt opnieuw een bijeenkomst georganiseerd, dan in een andere kern in Overbetuwe. De datum is nog niet bekend. Ook dan is deelname weer gratis, zodat er geen financiële drempel is om te komen.