Smartlappen bij voetbalvereniging Echteld

ECHTELD - Zondag 8 oktober is de afsluiting van het feestweekend bij de voetbalvereniging Echteld met een grootst smartlappenfestival, aanvang 13.30 uur.

Het Anker uit Alphen opent het festival, een koor dat al vanaf 2003 smartlappen ten gehore brengt. Van 'Als de klok van Arnemuiden' tot 'Bloed, Zweet en Tranen'.

Fruitig Geflip (t) uit Tiel is het tweede smartlappenkoor wat haar repertoire komt zingen in Echteld. Naast eigen nummers zingen zij uiteraard veel bekende smartlappen. De Amsterdamse grachten, Blue Spanish eyes, Twee ogen zo blauw zijn zomaar enkele nummers die zij vaak zingen. Liefst 67 enthousiaste leden telt het koor wat al jaren in Echteld tijdens het festival optreedt.

Het mannenkoor Schip Ahoy uit Angeren is het derde koor die haar liederen ten gehore brengt op het zesde Eggeltse smartlappenfestival. In 2015 hadden zij alle bezoekers van op de vloer met een mooie uitgave van de 'Woonboot'.

De toegang tot het festival, wat gehouden wordt in een feesttent, is gratis. Aan het eind van het festival zo rond de klok van zessen zullen de koren nog een samenzang doen.

Zaterdag 7 oktober aanvang 20.30 uur houdt de vv Echteld een après-ski-party in de feesttent, toegang vanaf 16 jaar, entree 10 euro per persoon. Zaterdagmiddag is er voor de kinderen van Echteld en omgeving een kindermiddag, en vrijdag 6 oktober houdt Echteld weer haar 'pubquiz'. Teams van minimaal vier en maximaal zes personen moeten dan vragen over sport, showbizz, muziek en nieuws beantwoorden. Inschrijven kan nog via hermanvdhatert@gmail.com.