Afbeelding
Foto:

Muziek als hulp bij Alzheimer, dementie en Parkinson

HETEREN - Hoe maak je contact wanneer de gebruikelijke communicatiemiddelen door ziekte of beperking moeilijk of niet mogelijk zijn? Hoe bereik je mensen die verdwaald zijn in de mist van de Alzheimer?

Hoe kan jij mensen met Parkinson helpen hun motoriek te verbeteren? Kan je contact maken met iemand die gevangen zit in een repeterende beweging? Is het mogelijk om even uit de kooi van autisme te ontsnappen? Spiegelneuronen, empathie en de magie van creativiteit zijn communicatiewegen die rechtsreeks leiden naar het diepste wezen van iemand, het zijn, het hart of de ziel van iemand, spiritueel contact. Deze communicatiemiddelen zijn welzijnsbrengers, realiseren zorgondersteuning en zijn hulpmotors van het brein. Hoe je dit alles doet, inzet en er gebruik van maakt? Dat hoor en ervaar je tijdens deze interactieve presentatie. De lezing, een interactieve presentatie door Ignar Rip, wordt gehouden in zalencentrum De Bongerd in Heteren op 10 oktober van 20.00 - 22.00 uur. De entree voor volwassenen bedraagt 7,50 euro, voor jongeren tot 21 jaar is dit 5 euro (contant betalen).

De organisatie is in handen van Centrum voor Spirituele Ontmoeting Heteren. Aanmelden is gewenst via irma@roksnoer.com of via 026 4722076. (www.spirituele-ontmoeting-heteren.com)