DFS knokt zich naar eerste driepunter

OPHEUSDEN - DFS begon goed aan de wedstrijd tegen de Veluwenaren. Na twee minuten verzilverde aanvoerder Van Walsem een corner met een krachtige kopstoot tot de 1-0. Een minuut later vergat de vrijstaande Bokila de voorsprong te vergroten. Daarna werd DFS steeds slordiger in balbezit en ontstond er een rommelige fase.

De thuisploeg liet zich bewust terugzakken op de eigen helft met de bedoeling de ruimtes klein te houden. Desondanks was het aan doelman Veeneman te danken dat de voorsprong op de borden bleef. Eerst redde hij bekwaam op een schotpoging van Van den Brink om even later subliem een kopbal van Pluim over te tikken. Acht minuten voor de pauze belette Van Walsem Van den Brink de vrije doortocht, waarop de scheidsrechter hem de rode kaart voorschotelde. DFS wisselde daarop noodgedwongen spits Scheffer voor Van Osenbruggen om zo weer wat meer grip op de wedstrijd te krijgen.

In de tweede helft zagen we een compact spelend DFS, dat streed voor elke meter. SDC Putten mocht de bal hebben, maar men creëerde daaruit nauwelijks kansen. Verder dan enkele kopballen over kwamen de bezoekers niet. DFS bleef loeren op de tegenstoot. De Puttenaren probeerde te vaak door het midden een oplossing te zoeken, maar stuitte steeds op onverzettelijke DFS-ers. Na rood in de slotfase voor SDC Putten schoot Goorman DFS met een streep naar de bevrijdende 2-0 overwinning.

Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Lorenzo Davids,Thijs Hendriks, Alex Scheffer (40. Melvin van Osenbruggen), Noë Bokila (74. Luciën Dors)