Opening nieuwe Alzheimer Café Overbetuwe

ELST - Op woensdag 20 september zal de burgemeester de nieuwe locatie voor het maandelijkse Alzheimer Café in cultureel centrum De Wieken, Prinses Irenestraat 49 in Elst, inwijden: hét trefpunt voor mensen met dementie en hun partners, familieleden, vrienden, professionals en andere betrokkenen.

Hierbij speelt Theatergroep Nocturne uit Lent het stuk ‘Ik wil je niet kwijt’, een tragikomedie over dementie. De rode draad bij dit verhaal is de liefdevolle verbintenis tussen twee oudere mensen, een band die sterker is dan de ellende die hen overkomt. Het is ondanks het onderwerp een positief stuk, dat zeker herkenning en ontroering op zal roepen: een aanrader! Na afloop ontvangt ieder bezoeker een tas met interessant informatie en een cadeautje van Alzheimer Nederland.

Bij het café is er in en na de pauze uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen, onderling van gedachten te wisselen en ervaringen te delen, maar alleen luisteren mag natuurlijk ook. Iedereen met ervaring en/of vragen over dementie is van harte welkom op bovengenoemde data. Het Café opent om 18.30 uur, het programma begint om 19.00 uur en sluit met een hapje en drankje rond 21.30 uur.

De toegang, koffie/thee (mét lekkers) en informatie is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Er is bij het Café een stand met informatiemateriaal over dementie. Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen via Anne Cardinaals, 06 47432698 of via arnhem@alzheimer-nederland.nl.