Huisbezoekers gezocht

HERVELD - In het najaar starten de huisbezoeken bij inwoners van 75 jaar en ouder in Herveld-Andelst. De ervaren vrijwilligers van Forte Welzijn zoeken versterking. "Wij zijn op zoek naar mensen die goed kunnen luisteren zonder te oordelen, die kunnen omgaan met e-mail en verslagen maken in Word én die bereid zijn om 1 huisbezoek per week te doen."

Tijdens de huisbezoeken gaan vrijwilligers in gesprek over thema’s als wonen, lichamelijk en geestelijk welbevinden, participatie et cetera. De uitkomsten hiervan worden vastgelegd in een verslag. Op deze wijze ontstaat meer inzicht in de leefsituatie van ouderen in de betreffende kern en in de knelpunten die worden ervaren. Indien nodig kunnen vrijwilligers de mensen de weg wijzen naar voorzieningen. Ook worden signalen doorgegeven aan onder andere de Sociale Kernteams en de gemeente. Als alle huisbezoeken in een kern zijn afgerond, worden de uitkomsten vastgelegd in een rapportage en besproken in een dorpsgesprek.

"Lijkt u leuk hier een bijdrage aan te leveren door ook een aantal huisbezoeken af te leggen in het najaar van 2017 en voorjaar van 2018? Stuurt u dan een mail naar huisbezoeken@fortewelzijn.nl of bel in de ochtend naar de receptie van Forte Welzijn: 085 0406066. We starten met een training en tijdens de periode van de huisbezoeken zijn er regelmatig terugkombijeenkomsten om met elkaar ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. U vindt deze vrijwilligersvacature ook op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/overbetuwe."