Organist Simon van Laar
Organist Simon van Laar Foto:

Open Monumentendagconcert in Herveld

HERVELD - Op zaterdag 9 september om 19.45 uur vindt in het monumentale kerkgebouw aan de Schoolstraat 3 in Herveld-Zuid weer het jaarlijkse Open Monumentendagconcert plaats.

Opnieuw een aantrekkelijk en gevarieerd concert door getalenteerde solisten met werken van Vivaldi, Telemann, Franck, J.S. Bach en vele andere componisten. De toegangsprijs voor deze avond vol muziek bedraagt 10 euro per persoon. De opbrengst gaat geheel naar het goede doel: het in stand houden van het fraaie 12e eeuwse kerkgebouw. Men kan nu via e-mail plaatsen reserveren via: omc2017@pgherveld.nl met vermelding van uw adres en telefoonnummer. Het is ook mogelijk om voorafgaand aan het concert ter plaatse uw toegangsbewijzen aan te schaffen.

Tot de solisten behoren de trompettist Gerard Saurwalt, de altblokfluitiste Carola Rooks-Willems en de organist Sander Booij, die met zijn spel vele prijzen heeft gewonnen. We zien echter ook twee trouwe en inmiddels bekende solisten terugkeren, die jaarlijks de spil vormen van deze concertserie: organist Simon van Laar en vioolsolist Jan Willem Voogd. Simon is in het dagelijks leven dierenarts in Kootwijkerbroek en werd vorig jaar nog benoemd tot vaste organist van de Sionskerk in Veenendaal. Jan Willem vervult een raad van bestuursfunctie in de welzijnssector.

Hij bespeelt een schitterende viool naar Bartolomeo Guarneri del Gesù 1742 van de wereldberoemde Zweedse vioolbouwer Peter Westerlund.