Afbeelding
Foto:

Concert in Hemmen

HEMMEN - Op zondag 17 september om 15.00 uur verzorgt Ensemble Romancero het laatste concert van dit seizoen in de kerk van Hemmen. Ensemble Romancero bestaat uit Mirjam Wesselink de Barrientos, sopraan, Michael Benedik, gitaar, en Rodrigo Barrientos, percussie en voordracht.

Onder de titel 'Een muzikale ode aan het leven' brengt het ensemble een reeks van romances, ballades en liederen vanaf de middeleeuwen tot aan de vroege romantiek. Romancero bezingt hiermee het verhaal van edelen en koningen, boeren en koopmannen, meisjes en jongens en vrouwen. Het vertelt het verhaal van trouw, dapperheid, liefde en gelach maar ook van verraad, pijn, honger en erbarmelijkheid. Thema’s die van mens tot mens door de eeuwen heen zijn doorgegeven, klanken uit verre streken die toen andere namen droegen, samen gebracht in de kracht van de muzikale vertelling…

Meer informatie over het concert staat op www.hervormdegemeentehemmen.nl, pagina concerten en op www.brasserieheerlijkheid.nl. De toegang bedraagt 10 euro; voor kinderen tot 12 jaar 5 euro.