GP van Dodewaard gaat van start

DODEWAARD - Kom op zaterdag 9 september naar de GP van Dodewaard. Industrieterrein De Bonegraaf is op deze dag het circuit voor demoraces met bijna 200 historische en nieuwe motoren. Een dag vol ronkende motoren, gierende banden, spectaculaire races en vooral heel veel nostalgie. Ook de zesde editie van dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Classic Demo Motoren Dodewaard.

Voorzitter van de SCDMD, Ruud Hoogendoorn, is enthousiast. ‘Een mooi circuit, bijzondere collecties klassieke motoren, hapjes en drankjes en vooral veel gezelligheid. Dit evenement wordt breed gedragen door inwoners, lokale middenstand en plaatselijke verengingen. Met ruim 60 actieve vrijwilligers gaan we er een mooie dag van maken.’

Spanning en sensatie ten top. De GP van Dodewaard biedt historie en jong talent. In de verschillende races proberen diverse klassen hun traingistijd te benaderen. ‘Elke editie wordt beter en professioneler. Dit zien wij terug ook in het bezoekersaantal. We hopen dit jaar op 2.000 toeschouwers’ aldus Aart de Wit, bestuurslid sinds het eerste uur.

Een mooie dag wordt het niet alleen voor de bezoekers van dit motorenspektakel. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Zorgeloos Kind. Deze organisatie helpt gezinnen met een ernstig of langdurig ziek kind. Komen dus naar industrieterrein De Bonegraaf vanaf 10.00 uur. Toegang: 2 euro. Meer info staat op www.scdmd.nl of Facebook: GP van Dodewaard.