Afbeelding
Foto:

Zeggingskracht

in verf, klei en steen

VALBURG – Op zaterdag 9 en zondag 10 september exposeren drie Valburgse vrouwen in het kerkje van Persingen bij Nijmegen. Maak kennis met de kunstenaars en hun nieuwe werk, de expositie is open van 11.00-17.00 uur.

Henny van Daalen schildert kleurrijke verhalende doeken, waarop veelal vrouwen een belangrijke rol spelen. Er is veel te zien met een knipoog naar folkloristische, soms oosterse sferen, waar zij haar eigen draai aan geeft.

Ria Klomp werkt graag intuïtief aan haar beeld of schilderij, het verhaal ontvouwt zich tijdens het ontstaan van het beeld. Zij beeldhouwt en schildert met diverse materialen, wabi sabi, de schoonheid van de imperfectie, is daarbij een belangrijke inspiratiebron.

Het keramisch werk van Nienke Faber is ingetogen en stevig. De sterke, sierlijke lijnen van de vrouwentorso en de speciale textuur geven tederheid prijs. In haar werk creëert Nienke Faber een sfeer van archeologische vondsten. Gladde vlakken en ruwe, woeste details wisselen elkaar af. Daarmee laat zij de eigenschappen van het materiaal naar voren komen.